KIDS

KIDS

woensdag 9 juli 2014

De wondere wereld van ...

... DE EFTELING!

Hier kijk ik al een hele tijd naar uit, dat kan je niet geloven! De gezondheidsperikelen hielden ons tot op vandaag tegen om samen met Mila en Akke naar de Efteling te komen. Maar hé, er is beterschap en dat mag ook wel 'gevierd' worden en daarom besloten we een lastminute te boeken met 2 overnachtingen.

DAG 1
 
De regen viel met bakken uit de hemel gedurende de hele rit en dit bleef jammergenoeg duren toen we toekwamen. We werden echter onmiddellijk betoverd door het charmante en gezellige huisje. De slaapmutsen van Klaas Vaak hingen al klaar en de kids waren al helemaal mee in het sprookjesverhaal. Toen het even wat minder regende, besloten we toch al even op verkenning te gaan in het Sprookjesbos. Zo fantastisch om te zien hoe Mila en Akke helemaal in het verhaal opgingen en onder de indruk waren van wat ze hoorden en zien!! De gouden munt van Ezeltje Strekje, krijgt nu al een ereplaats op hun nieuwe kamer!
 
We sloten de avond af met een verhaal van Klaas Vaak himself en genoten nadien van lekkere pizza in ons huisje. De regen zette voorlopig geen domper op onze vreugde maar toch hopen we morgen op een minder natte dag maar met even veel magie!

 
 
 
DAG 2
 
Wat een FANTASTISCHE 2e dag hebben wij achter de rug vandaag!! Zo viel de regen gisteren met bakken uit de lucht en hadden we het zowaar koud, zo warm en zonnig was het vandaag. ZALIG!!
 
Deze morgen gezellig ontbeten in ons huisje en daarna gingen we op pad. Het treintje bracht ons tot bij de ingang van de Efteling. Klokslag 10u00 gingen we binnen en Mila wou heel graag het Sprookjesbos verder verkennen. Zo gezegd, zo gedaan!! Daarna volgden nog vele attracties zoals de Droomvlucht, Fata Morgana, Pirana, De Oosterse Wereld, ... te veel om op te noemen. Tussen de attracties door, leefden de kids zich ook uit op de vele speeltoestellen, draaimolens en glijbanen die het park telt. Ze kregen er maar niet genoeg van! Rond 14u trokken we richting huisje. Zo kon Akke een dutje doen om dan straks terug te komen naar het park.
  
De weg terug verliep eerder 'traag' maar 'zalig traag' want Akke ontdekte enkele dansfonteinen en gaf het beste van zichzelf. De toeschouwers vonden onze kindjes 'zo schattig'. Helaas weinig van te merken toen we ze naar huis meenamen. Akke viel als een blok in slaap maar stond enkele uren laten terug paraat om het park verder te ontdekken. Zo gezegd, zo gedaan! We sloten onze dag af met de mooi watershow en een bezoekje aan het souvenierswinkeltje. En nee, we konden het niet laten hen elk een nachtlampje te geven voor op hun nieuwe kamer.
 
 
 
En de twee kleine kabouters? Die zijn met een glimlach op hun gezichtje gaan slapen. Ze hadden de dag van hun leven! En wij, wij genoten met volle teugen! Dit is nu nog eens quality time met het hele gezin!

Papa, waar zijn wij? Toon ne keer op de kaart!
DAG 3

Onze laatste dag in 'Sprookjesland', we vinden het allemaal wel een beetje jammer. De voorbije dagen waren op en top quality-time met het gezin. We besloten nog even te genieten van enkele attracties in het park EN we moesten Doornroosje en Assepoester nog zoeken. En: "Mama, gaan we ook nog eens naar de Sprookjesboom luisteren?" Kortom, dag 3 was alweer goed gevuld en het was wederom genieten van de eerste tot de laatste minuut!
 
Na de zoektocht in het Sprookjesbos en enkele verhaaltjes aan de Sprookjesboom wou Mila het Carnaval nog graag eens zien. Ook Akke genoot opnieuw hiervan. De verplichte rondjes op de draaimolen volgden en uiteindelijk namen we de stoomtrein doorheen het park terwijl we onze broodjes opaten. We namen tijdens het wachten zelfs even de tijd om enkele 'selfies' te nemen. Jaja, we proberen mee te zijn met onze tijd.
 
Je hoort en leest het, dit is voor herhaling vatbaar! En beelden zeggen soms meer dan woorden. Daarom wil ik jullie deze niet onthouden!

    


Geen opmerkingen:

Een reactie posten