KIDS

KIDS

vrijdag 13 februari 2015

Carnaval: Roodkapje

Sinds we in de Efteling geweest zijn, zijn onze kindjes ZOT van alles wat de Sprookjesboom te maken heeft. Dagelijks hebben ze het er nog over. Voor Mila was het dus al heel lang een uitgemaakte zaak om met Carnaval als Roodkapje verkleed te gaan. En ergens in een enthousiaste bui beloofde ik haar plechtige dat ik een Roodkapjeskleedje zou maken. Ik baseerde me uiteraard op Roodkapje van het Sprookjesbos.
 
Ik vertrok van een klassiek patroon van SDVZ en maakte de halsuitsnijding dieper zodat er nog een t-shirtje onder gedragen kan worden. Voor de eerste keer zou ik een echte zwierrok maken en dat is me eigenlijk heel goed bevallen. Dankzij de mooie en superduidelijke tutorial van Griet van Emma en Mona zat deze heel snel in elkaar. Hiervan zullen er nog volgen.
 
De linten vond ik in Veritas en naaide ik op elkaar. Ik besloot om een kamsnap te gebruiken als sluiting. Zo kan ze het zelf aan en af doen. Een restje rode tricot werd aangeslaan als mutsje. Ik baseerde me op een vierkanten sjaaltje maar plooide nog een extra boordje om voor een speels effect. Ook hier gebruikte ik een kamsnap als sluiting. Vervolgens vond ik een mooie tutorial om een 'Peter Pan' kraagje aan een bestaande t-shirt te zetten en ook daarmee ging ik aan de slag. Jaja, dochterlief wou echt een identiek exemplaar kunnen aandoen.
 
Alles is heel vlot verlopen en ik ben echt trots op het resultaat! En wat straalde Mila deze morgen toen ze EINDELIJK haar Roodkapjeskleedje aan mocht/kon en ze haar zwierrok ten volle kon uittesten.
 
Om het plaatje helemaal af te maken bakten Mila en haar papa samen cakes om mee te nemen in een mandje en uit te delen in haar klas. Ja, als ze iets wil, dan moet het ook allemaal kloppen. Benieuwd van wie ze dit mee heeft ;).
 
Maar stralen, dat deed ze deze morgen. Benieuwd naar haar verhalen straks!
 
   

5 opmerkingen: