KIDS

KIDS

zaterdag 30 augustus 2014

Verjaardagspakket Sebbe

Op 3 september wordt de oudste zoon van mijn broer 6 jaar maar komende maandag gaat hij ook naar het eerste leerjaar. Ideaal om weer enkele 'handmade' kadootjes in elkaar te steken waar hij ook iets zal aan hebben de komende maanden.

DUS ik besloot enkele kleine dingen te maken zoals een gepersonaliseerde turnzak en een pennenzak. Op de valreep besliste ik om een eerste schrijfschriftje met stof te overtrekken. Ik had de robotstof speciaal voor Sebbe gekocht en kreeg er al mijn wensen uit. De turnzak ging vlot, het was ook niet mijn eerste keer hé maar met de pennenzak had ik wat meer moeite.
 
Voor de pennenzak vond ik mijn inspiratie bij Missy N en ik volgde de tutorial van begin tot einde. Ik moet eerlijk toegeven dat ik een beetje schrok van het eindresultaat. De pennenzak was echt veel kleiner dan gedacht ... ideaal voor mezelf om in mijn handtas wat schrijfmateriaal te steken maar dit kon ik toch niet aan Sebbe geven?!
 
 
 
 
Enfin, ik ben geen goede slaper en ik droom heel gemakkelijk maar ik moet echt toegeven dat ik vannacht nog nooit zoveel pennenzakken in verschillende groottes en allerhande vormen heb zien passeren. Ik werd er gewoon zo 'ambetant' van dat ik om 8u30 al achter mijn naaimachine zat om een groter exemplaar in elkaar te boksen ... Manlief verklaarde mij zot maar ik wist dat het zou lukken!
 
Evident was het niet maar het is gelukt om een groter exemplaar af te werken. Impulsief, zoals ik soms wel eens durf zijn, besloot ik nog 'snel' een schriftje me stof te overtrekken want ik had ergens gelezen dat dit echt heel gemakkelijk was EN snel kon gaan. Zo gezegd, zo gedaan en het resultaat was best ok. Ik flockte nog zijn naam erop en stak er nog wat schrijfstiften en zijn verjaardagspakket was klaar. 
 
Sebbe, proficiat met je verjaardag en veel plezier in het eerste leerjaar!!
 




Het kadopapier was op ... maar ik vond nog een lege taartdoos ...
 
 
 
 

zondag 24 augustus 2014

Louisa dress ... editie 1

Ik wou het al zo lang eens maken EN het patroon lag hier al zo lang te lonken ... DUS de doop van Lotje (dochtertje van mijn zus) leek mij het ideale moment om dit uit te testen. Ik ben al een lange tijd verzot op dit patroon, je kan er zo veel kanten mee op, echt leuk!

Zo gezegd, zo gedaan. Het voorbereidende werk (stof kiezen, patroon uittekenen, stof knippen, afboorden, ...) nam veel meer tijd in beslag dan gedacht maar eens je begint te naaien gaat het echt vlot! Alleen de mouwen zijn wat ruim en vragen wat prutswerk om alles op de juiste plaats te krijgen op een mooie manier maar anders liep alles prima. Ik koos ervoor om de jurk helemaal te voeren aangezien ze in de winter gedragen zal worden. Kortom, ik verlegde mijn grenzen nogal maar met vallen en opstaan is het mij gelukt een heel mooi kleedje af te leveren. Met het resterende stukje stof maakte ik nog een haarbandje want daar staat ze ook zo schattig mee!

Met trots stel ik dus mijn eerste zelf made Louisa jurkje voor. Ik vind hem persoonlijk zo schattig en mooi, er zullen er zeker nog meerdere volgen voor dochterlief. En eerlijkgezegd, ik kan niet wachten om aan de volgende te beginnen!

Weet je wat, oordelen jullie zelf maar!

 

 



 En Lotje, die straalde zo op haar grote feest dat ik jullie deze foto niet wil onthouden ... binnenkort stralend in haar eerste Louisa-dress!


zaterdag 23 augustus 2014

lampje aan ... en uit ...

Ja, ons Lotje (dochtertje van mijn zus) kreeg wel heel leuke kadootjes (al zeg ik het zelf). Ik besloot nog eens iets anders te proberen dan een kledingstuk. Aangezien Lotje nog geen nachtlampje heeft voor op haar kamer, werd dat mijn nieuwe uitdaging.

Ik vond een mooie tutorial bij hilde@home waarvoor dank! De betreffende lampjes zijn inderdaad uitverkocht in Ikea maar ik volgde met gemak het alternatief. Ik wou persé iets flocken en man, man, man, wat verlang ik naar een cameo!! Maar hoe vlot ging dit zeg!? Hiervan volgen er nog meer!
 
En dit is het resultaat:
 

 

woensdag 20 augustus 2014

I'm back!

Ik kreeg de naaimicrobe maar niet opnieuw te pakken en begon me bij mijn vorig bericht toch een beetje zorgen te maken ...
 
MAAR, ik besloot rustig aan opnieuw te beginnen en daar was de verjaardag van Lander (het zoontje van een vriendin) de ideale gelegenheid voor. Hij was 4 jaar geworden en ik besloot hem te verrassen met een eigen toverstiftenrol en enkele werkboekjes. En de toon was gezet. Ik koos voor één van mijn favoriete jongensstofje: de robotjes.
 
Lander zelf bleek dolenthousiast gereageerd te hebben op de robotjes .... goede keuze dus gemaakt!
 
Veel 'toverstiftenplezier!
 


 

maandag 18 augustus 2014

Sewing-block ?!

Wat gebeurt er?
We zijn al meer dan een week thuis en ik zat nog geen enkele minuut achter mijn naaimachine?!
Vreemd en ook een beetje beangstigend ....

Ik zit nochtans boordevol ideeën, de feesten volgen zich op in augustus maar de goesting om effectief aan het naaien te slaan, ontbreekt. Ik kom niet verder dan het bestellen van stofjes voor de herfst -en wintercollectie van dochterlief en het uittekenen van een patroontje voor zoonlief ...

Ik hoop dat de 'goesting' snel terugkomt zodat ik opnieuw mensen blij kan maken met mijn 'handmade'-kadootjes. Misschien zit de vermoeidheid er ook wel voor iets tussen. De reis was zalig maar heeft precies ook wel wat van mij gevraagd, weg structuur en dan gaat mijn tere lichaampje een beetje tegenpruttelen hé. Maar geen nood, we proberen nog wat extra te rusten in de laatste vakantieweek en duimen dat alles volgende week net iets vlotter loopt!
 
Fingers crossed!

Back in town

Ja hoor, we zijn terug van weg geweest en als ik eerlijk mag zijn, het doet een beetje pijn! Het was zalig genieten in La Douce France en dat dan nog eens in goed gezelschap! Het was een lange tijd geleden dat ik alles eens van mij af kon zetten ('loslaten' heet dat dan) en oprecht kon genieten van manlief en kids. Zo zou het elke dag moeten zijn hé en daar gaan we een beetje aan werken.
 
De kindjes hebben genoten, net zoals wij.
 
Enkele sfeerbeelden om jullie te doen verwateren en ons heimwee te doen krijgen ...