KIDS

KIDS

zondag 24 augustus 2014

Louisa dress ... editie 1

Ik wou het al zo lang eens maken EN het patroon lag hier al zo lang te lonken ... DUS de doop van Lotje (dochtertje van mijn zus) leek mij het ideale moment om dit uit te testen. Ik ben al een lange tijd verzot op dit patroon, je kan er zo veel kanten mee op, echt leuk!

Zo gezegd, zo gedaan. Het voorbereidende werk (stof kiezen, patroon uittekenen, stof knippen, afboorden, ...) nam veel meer tijd in beslag dan gedacht maar eens je begint te naaien gaat het echt vlot! Alleen de mouwen zijn wat ruim en vragen wat prutswerk om alles op de juiste plaats te krijgen op een mooie manier maar anders liep alles prima. Ik koos ervoor om de jurk helemaal te voeren aangezien ze in de winter gedragen zal worden. Kortom, ik verlegde mijn grenzen nogal maar met vallen en opstaan is het mij gelukt een heel mooi kleedje af te leveren. Met het resterende stukje stof maakte ik nog een haarbandje want daar staat ze ook zo schattig mee!

Met trots stel ik dus mijn eerste zelf made Louisa jurkje voor. Ik vind hem persoonlijk zo schattig en mooi, er zullen er zeker nog meerdere volgen voor dochterlief. En eerlijkgezegd, ik kan niet wachten om aan de volgende te beginnen!

Weet je wat, oordelen jullie zelf maar!

 

  En Lotje, die straalde zo op haar grote feest dat ik jullie deze foto niet wil onthouden ... binnenkort stralend in haar eerste Louisa-dress!


4 opmerkingen:

 1. Ik kan niet. Wachten tot ik dochterlief in haar nieuwe jurk kan steken! Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel schattig! Er is inderdaad wel wat voorbereiding nodig bij de louisa (vooral het patroon knippen en plakken :-) ) maar het is allemaal de moeite waard als je het resultaat ziet hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Ik kan niet wachten om eentje voor dochterlief in elkaar te steken!

   Verwijderen