KIDS

KIDS

maandag 5 september 2016

Kapitein Winokio en Mevrouw Poes

Ik schreef de 2 oudste kids in voor een musicalkampje tijdens de vakantie. Het was eens proberen en ik moet zeggen dat het hen echt goed bevallen is!

Ze kregen zangles, toneelles en dansles en over alles waren ze allebei dolenthousiast. Het thema bleek 'zeeverhalen' te zijn en iedereen mocht zich hiernaar verkleden op de eerste kampdag. Ik vroeg de kids waar ze aan dachten bij dit thema. Akke kwam spontaan met Kapitein Winokio op de proppen en toen wou Mila natuurlijk Mevrouw Poes zijn die mee was op de boot.

Kledij voor Mevrouw Poes hadden we (gelukkig) liggen in de verkleedkoffer. Alleen de diadeem ontbrak en die vond ik dan in de H&M.

Een kostuum voor Kapitein Winokio hadden we hier niet zomaar liggen en wie Akke al een beetje kent, hij kan het heel goed uitleggen en weet dus bijgevolg ook heel goed wat hij wil ... dus willens nillens ging moeder aan de slag. Ik kocht een streepjes t-shirt in de H&M en flockte er het symbool van Winokio op. Een buurvrouw was zo vriendelijk om haar matrozenpet af te staan (dank je wel Anneke!) en ook die voorzag ik van het juiste Winokio-symbool. Na heel wat foto's bekeken te hebben op internet, besloot ik een gilet (volgens het patroon van Madame Zsazsa) te maken die ik met de nodige Flex opsmukte en zowaar, een kleine Winokio was geboren. En trots dat hij was! Zo schoon om te zien, hij liep er de dagen voor en na het kamp nog in rond terwijl hij luidkeels de liedjes meezingt!Stof: restjes in de stoffenkast/stoffenkamer
Patroon: Madame Zsa Zsa
Flex: www.eekhoorntjesland.be

4 opmerkingen:

  1. Mevrouw Poes en de kapitein zien er stralend uit in hun outfits! En een nieuwe foto met z'n drietjes, mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Mijn buurvrouw had die liggen, ik flockte er het symbool van Winokio op ;)

      Verwijderen