KIDS

KIDS

woensdag 21 augustus 2013

Eerste kleedjes!

De naaidag van juli kreeg een vervolg!

Het werd een gezellige tweedaagse deze keer! Ik voelde me al iets meer op mijn gemak achter de naaimachine en zag het groots! Ik wou 2 kleedjes maken voor dochterlief en eventueel een rok voor mezelf uit een oud retrogordijntje ....

DAG 1
Vandaag maakte ik een bloemenkleedje voor Mila uit het SVDZ. Het patroontje werd uitgetekend, de stof verknipt en ik ging aan de slag met de deskundige hulp van Lies (waarvoor dikke merci). Het werd wederom een gezellige naaidag in leuk gezelschap EN we gingen allemaal met een, zo goed als, afgewerkt stuk naar huis! Me proud!!
 
 
 
DAG 2
Voor dag 2 wou ik een kleedje met een plooitje in het rokje maken. Dat naar een modelleke dat oma voor Mila maakte vorige zomer. Het patroontje komt uit 'Allemaal kleertjes 1' en is echt leuk en te doen om te maken, zelfs met mijn prille naaikennis. De knopen moesten nog aangenaaid worden maar kort na de middag rolde dit kleedje van onder mijn naaimachine!

 
Dus was er nog tijd om aan een rokje voor mezelf te beginnen. Het gordijntje werd goed bekeken en uitgemeten want ik maakte het weer moeilijk. Ik wou er een rokje voor mezelf en Mila uitkrijgen. Het leek me leuk dat mama en dochterlief eens identiek voor de dag zouden komen. Dus werd er gemeten en gerekend en uiteindelijk geknipt ... om enkele uren later met een tweede afgewerkte stuk naar huis te gaan! Me so happy!! I love this one!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten