KIDS

KIDS

vrijdag 20 mei 2016

Winterjurkje wordt zomerjurkje ....

Dat er een baby op komst is, was al wel duidelijk.
Ik kocht enkele stofjes de voorbije maanden om 'matching-outfits' te naaien voor allemaal. Baby krijgt kruippakjes, broekjes en mutsjes. 

Akke kreeg al een Charlie in de blauwe versie. Ik kocht ook de zalmrose stof met het vosje en bestelde onmiddellijk voldoende om er voor beide dochters iets leuks uit te krijgen.

En dat is gelukt!

Voor Mila greep ik terug naar het patroon van het Femmaboek: het winterjurkje. Hiermee ging ik vorige zomer al aan de slag (hier). Ik tekende opnieuw zelf een kraagje aan het kleedje en voorzag de mouwen van bijpassende boordstof. Achteraan liet ik een kleine opening en voorzag een knoopje en rekkertje om het kleedje dicht te doen. 
Het kleedje valt misschien iets te wijd uit maar Mila vond het goed zo. 

Wat kijk ik nu al uit naar de foto waarop onze 3 kabouters zullen schitteren in eigen creaties met dezelfde stofjes!! Nog even wachten ...

Maar Mila, die straalde nu al!






dinsdag 17 mei 2016

Charlie x2

Hoe je het ook draait of keert, ik hou van die Retro stijl waarin we Akke kleden. De patronen van Zonen09 zijn dan ook een godsgeschenk om mee aan de slag te gaan! Het was al weer een tijdje geleden dat ik aan de Charlies begonnen was. Na zijn mooie exemplaar voor de communie van grote zus, had ik de smaak weer te pakken.

Een hele tijd geleden kon ik dit stofje en het stofje van de Charlie van de communie overkopen van een collega-naaister. Wat was ik toen gelukkig! En nu nog gelukkiger om ermee aan de slag te gaan.

Op 22 mei 2016 wordt Akke 4 jaar en daar hoort natuurlijk een feestoutfit bij. Ik ben/was op slag verliefd op deze Charlie.






Ik had de smaak goed te pakken en gezien Akke grote broer wordt en hij even moest bekomen van het feit dat hij er een tweede zus bij krijgt, besloot ik een tijd geleden enkele stofjes aan te kopen die voor alledrie de kindjes leuke resultaten zouden opleveren. Ik koos het lichtblauwe vossenstofje voor zoonlief. En ook even later rolde een Charlie van onder de naaimachine. Deze wordt nog even apart gehouden tot babyzus geboren wordt want ook grote zus kreeg een aangepast jurkje in hetzelfde stofje mits andere kleur. Dat kan je hier bewonderen.



woensdag 4 mei 2016

Een tussendoortje met een schattig indiaantje

Dit stofje heb ik al zoveel vast gehad ... en toen stond het in actie bij Eekhoorntjesland en toen greep ik mijn kans. Het stofje is zo mooi dat het een heel gewoon patroontje vroeg. Ik had zin in een snel-klaar-tussendoor projectje. En dan is het A-lijntje een perfect projectje!

Ik was echt tevreden van het snelle resultaat. Om het geheel af te werken, liet ik nog een klein flex-indiaantje in goud uitsnijden bij Eekhoorntjesland. Dit maakte het geheel helemaal af! Ik was echt tevreden!

De fotoshoot zag Mila helemaal zitten, we gingen op zoek naar een pluimpje, want Indiaantjes die hebben pluimpjes op hun hoofd hé, mama. Helaas, nergens nog eentje te vinden in heel ons huis. De band rond haar hoofd vond ze zelf maar niets maar gelukkig heb ik een heel brave dochter die enkele foto's met bandje wou toestaan om daarna haar eigen ding te doen.


Enjoy! En nu duimen voor mooi weer!