KIDS

KIDS

zaterdag 30 januari 2016

Marvin jogging voor manlief

Manlief vroeg me al lang om eens iets voor hem te maken, een gemakkelijke jogging of zo ... Ik geef toe, ik stelde het altijd maar uit maar dankzij Tine, de sympathieke uitbaatster van het naaiwinkeltje Eekhoorntjesland durfde ik de stap zetten.

Ik kom niet gemakkelijk uit mijn comfort-zone maar enkele weken terug beslisten we samen om tijdens één van onze naaiavondjes voor onze beide mannen een joggingbroek te maken. Ik herinnerde mij het patroon van de Marvin joggingbroek in La Maison Victor.

We gingen naarstig aan de slag, vroegen ons meerdere keer af of alles wel zou goed komen maar uiteindelijk mag het resultaat er wel zijn. De wondere woorden van manlief: 'misschien moet je gewoon het patroon volgen', trokken me helemaal over de streep en leverde dit resultaat op.

De volgende keer maak ik de broek iets langer en de zoomboord onderaan iets minder breed zodat hij ze ook kan dragen om te gaan werken. Met andere woorden, goedgekeurd en ondertussen al veel gedragen. Een nieuwe bestelling ligt al klaar ;)

En hij was nog bereid om op de foto te gaan ook, I love my man!








zondag 17 januari 2016

Zwangerschap in (eigen) stijl :)

Het nieuws van de zwangerschap is nu alom verspreid en daar hebben de kindjes een belangrijke rol tegenwoordig. Ze zijn zo enthousiast dat er een baby bij komt dat iedereen die het horen wil het ook te horen krijgt. En als ik heel eerlijk ben, dan geniet ik zo van hun enthousiasme over dit nieuwe wondertje dat er zit aan te komen.

Mijn lichaam verandert en dat hoort erbij maar dan komt die (vervelende) zwangerschapskledij al om het hoekje piepen. Ik weet dat ik geen gemakkelijke ben en ik heb mijn eigen stijl maar het is zo moeilijk om iets leuks, mooi, in mijn eigen stijl EN betaalbaar te vinden. Dus besloot ik maar zelf aan de slag te gaan. Ik vroeg wat raad in de naailes en naaide de voorbije week enkele zwangerschapsrokjes. De stofjes vond ik (in solden) bij Eekhoorntjesland. Het groene stofje was al een tijdlang één van mijn favorieten en nu kan ik de komende maanden in stijl, mijn eigen stijl dan nog wel rondlopen. Hiervan heb ik deze week echt genoten en ga ik de komende weken/maanden nog veel van genieten. Er zullen er vast en zeker nog volgen.

Misschien nu een volgende uitdaging ... een zwangerschapskleedje? Iemand een idee, leuk hip patroontje of gewoon maar tips? Altijd welkom en alvast heel erg bedankt!

Liefs,
Nele




  










woensdag 6 januari 2016

Poezenkleed uit B-Inspired

Herken je het volgende gevoel?

Je begint aan een jurkje waar je van in het begin heel enthousiast over was. Alles loopt super vlot en goed, zelfs de rits zit er heel vlot in, in dit tricotjurkje.

Dan blijkt dat de maat die je koos toch veel te ruim zit, de rits te lang is voor het model, gezien er nog een rekker in moet en het geheel meer op een slaapkleed lijkt dat het 'hippe kleedje' dat je voor ogen had.

Je begint aan te passen, los te tornen, in te nemen, .... de rits een stuk in te korten MAAR je vergeet deze vast te naaien. Bij de pasbeurt trek je de rits onmiddellijk aan flarden. DAMN.

Vol goede moed begin je met het lostornen en steek je een nieuwe rits in. Ook dit gaat betrekkelijk vlot. Je bent er echter blijkbaar niet met je volle gedachten bij en snijdt een stukje van de rits bovenaan af zonder het goed en wel te beseffen. Je werkt het kleedje helemaal af en hangt het klaar voor dochterlief om er de volgende dag in te schitteren. Je past het aan, doet de rits dicht en wederom heb je de rits in je handen (nu via de bovenkant ...) Ik kon wel wenen, dat geef ik je op een blaadje! En dan leg je het kleedje waar je zo verliefd op was, wijselijk een tijdje aan de kant.

Tot je het in je kop krijgt om het nog een laatste keer te proberen ...
Lostornen, aanpassen, nieuwe rits erin, zien dat er bulten zijn, dat de naad op de rug niet meer past zoals voordien ... je vloekt luid, maakt de rits korter, probeert te redden wat er te redden valt ... en probeert je neer te leggen bij dit naaiwerk die zo perfect startte maar niet zo perfect eindigde.

En om het geheel af te maken, blijken de mouwen nog een beetje te kort te zijn ook .... pffffff!!

Als mama het weer even ziet zitten, tornt ze deze ook nog wel eens los om dan langere groene stukjes aan te zetten ...

En zo blijf je bezig ;/.

Dochterlief liet het niet aan haar hart komen en gaf zich opnieuw volledig in de fotoshoot.










zaterdag 2 januari 2016

Vrolijk kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar!

Mijn eerste blogbericht voor 2016 is een feit! Joepie!

Deze morgen al enkele mooie soldekes gedaan met zuslief, het was heel gezellig en nog te doen van drukte. Ik ben gelukkig ;).

Daarom wil ik jullie allemaal een voorspoedig 2016 wensen met veel warmte en liefde en vooral veel leuke creatieve uitspattingen, voor of achter de naaimachine!

Ook onze kids wensen het jullie van harte toe ;).