KIDS

KIDS

zaterdag 31 oktober 2015

Roodkapjescape

Carnaval vierde Mila dit schooljaar in een zelf gemaakt Roodkapjes kostuum. Daar heeft ze al veel deugd van gehad en het blijft een favoriet voor vriendinnetjes die komen spelen. Leuk!

Nu vroeg ze om een bijpassende roodkapjescape te maken. Ik vond een duidelijke uitleg op internet (roodkapjescape) en ging aan de slag met een stuk rode fleece die ik ook eens scoorde op een stoffenspektakel. De cape zat supersnel in elkaar. Ik streek er nog enkele fleurige bloemen en dat maakte het geheel wel af.

Roodkapje zocht spontaan een mandje en ging al zingend naar het bos ....

Nu wacht broere nog altijd op zijn wolvenpakje ... zal er toch eens werk moeten van maken.





zondag 25 oktober 2015

Super zachte Leather Sweater voor Mila

En plots was ik ook gebeten door de Leather Sweater microbe ... Zoonlief werd al meermaals verwend door oma met een sweater, nu was het de beurt aan Mila. Ik vond het zachtste stofje ever opnieuw bij Eekhoorntjesland (dank je wel Tine voor de extra effort om nog een extra metertje te bemachtigen!).

De trui is aan de binnenkant zo zacht dat ik besloot om de stukjes op de schouder daarvan te voorzien. Het zorgde voor een leuk speels effect maar vooral een 'girly' uitstraling. Toen Mila het stofje voelde, was ze direct verkocht. Ze staat er dan ook beeldig mee! En het poseren, dat doet ze zo graag, geef toe, het gaat haar ook wel af hé ;). 















dinsdag 13 oktober 2015

Restjesverwerking ... t-shirts voor Akke en Jacobbroekjes

Oma ging aan het opruimen en kwam heel wat 'restjes stof' tegen. Misschien konden daar nog wel enkele t-shirts voor Akke uit gemaakt worden. Ik zocht enkele bijpassende effen tricotstoffen bij elkaar in mijn stoffenkamertje en het werd een leuke mix en match. Zoonlief was heel content en kon prompt de winter doorkomen met zelfgemaakte t-shirts en broekjes van oma en mama! Fijn toch?!


 





zaterdag 10 oktober 2015

Zomerse Candy wordt winterse glitterjurk!

De glitterstoffen zijn 'in' op dit moment, zoveel is duidelijk en ik moet toegeven, ik ben zo fan. Ik was dan ook blij dat mijn favoriete stoffenwinkel Eekhoorntjesland (FB) verschillende kleuren verkocht. Kiezen was zo moeilijk! Dus kocht ik ze in verschillende kleurtjes.
 
Voor de rose glitterstof had ik onmiddellijk een idee. Ik wou de Candy een beetje aanpassen. Mila straalde deze zomer in verschillende versies en staat ook echt met het model. Ik wou echter net iets méér. Ik tekende een lange mouw en besloot ook een kraagje toe te voegen. Hierdoor moest ik ook beleg voorzien. Maar dat lukte allemaal.

Toen ik de gouden glitterstof naast de rose zag, besloot ik deze te gebruiken voor het kraagje, de zakjes en de mouwboordjes. In mijn hoofd leek als heel eenvoudig maar deze keer liep het naaien niet echt van een leien dakje. Mijn tornmesje bleek mijn beste vriend toen de rok te kort bleek en er terug af moest alsook toen de tunnel maar niet wilde lukken.
 
MAAR het geheel raakte af en Mila straalt. Een nieuwe favoriete jurk is geboren!
 
Geniet mee van de (vele) foto's!
Misschien stuur ik deze wel in bij La maison Victor, wie weet staat dochterlief in het volgende tijdschrift ... you'll never know!
 









 
 
 

Olé! Mijn eerste 'olé' - PROUD!

Mijn zoektocht naar een leuke en betaalbare kaptrui voor dochterlief liep niet echt over rozen. Ik vond deze echt heel moeilijk/niet. Toen kwam een vriendin met het patroon van de Olé van zonen09. Ik besloot deze eerst uit te testen voor zoonlief en startte met het uittekenen van het patroon en het knippen van de stof. Hier bleef het echter bij. Alles bleef liggen, kleine projectjes kwamen ertussen en ik vond precies de moed niet om eraan te beginnen.
 
En toen was het september en begon de naailes opnieuw. Ik zocht nog een beginstuk voor de eerste les en besloot toch op eigen houtje te starten. Alles verliep goed maar toen miste ik 1 foto in de handleiding en dat deed me twijfelen. Wijselijk besloot ik verder te werken aan de trui in de naailes onder het goedkeurend oog van ons Rita.
 
En het resultaat mag er echt wel zijn! Het is lang geleden dat ik nog zo trots was op een zelfgemaakt stuk. Akke straalt erin, hoewel foto's nemen duidelijk niet zijn favoriete bezigheid is.
 
Oordeel zelf maar!
 





 

woensdag 7 oktober 2015

Super zachte Leather sweater

De piratensweater is zo'n succes dat er een vervolg op kwam.
Toen ik wederom bij Eekhoorntjesland (FB) de superzachte stof met sterren en zebra's zag liggen, moest ik niet lang nadenken. Dit zou een lekker zachte maar vooral warme sweater worden voor Akke. Met het restje besloot ik nog een muts te maken.

Zoals je leest, veel ideeën maar hebben jullie ook te weinig tijd om deze allemaal uit te voeren? Ik heb zoveel geluk dat mijn mama ook de naaimicrobe opnieuw te pakken kreeg sinds de komst van de kleinkinderen en dus helpt ze mij enorm met het maken van de broekjes voor Akke en nu dus ook met een nieuwe sweater. DANK U WEL, oma! Akke straalt en heeft er een nieuwe lievelingstrui bij!
 
Vandaag was zo'n mooie dag, waarschijnlijk één van de laatste zonnige dagen voor we de koude winter ingaan en dus kon ik zoonlief overhalen tot een fotoshoot. En hoe koppig hij soms kan zijn, zo vlot liep de fotoshoot .... even puur genieten ...
 
Geniet maar mee!