KIDS

KIDS

zaterdag 23 mei 2015

Jacob en hemdje - Feestoutfit

Zoals eerder gezegd, als er iets in mijn hoofd zit, dan zit het niet in mijn gat. Dan ga ik ervoor en wil ik het ook afmaken zoals ik het mijn hoofd had. Ik geef toe, ik maak het mezelf niet altijd even gemakkelijk en ik verleg zo nu en dan eens mijn grenzen daardoor. De resultaten zijn meestal helemaal zoals ik het wil en de kids stralen keer op keer maar soms heb ik mijn grenzen overschreden en moet ik daarna even bekomen ... en nu is dit een beetje het geval ...

MAAR wat was ik trots dat ik vorige week een tweede outfit kon afwerken voor zoonlief. Hij straalde op het communiefeest van zijn neefje Sebbe. Ik ben zo'n fan van het Jacobbroekje van zonen09. Je kan blijven variëren maar het model zit zoonlief als gegoten. Ook het vosjesstofje voor het hemdje koos Akke zelf. Jaja, 3 jaar maar hij weet al goed wat hij wil (en niet wil) maar eigenlijk vind ik dit wel heel plezant.
 
En zeg nu zelf, hij straalt toch? Niet? Wij allemaal trouwens!
En nu even rusten en genieten en nadenken over een volgende creatie ;).
 




 

donderdag 21 mei 2015

Charlie, Jacob en Akke - alweer PERFECT MATCH

Na de verschillende kleedjes dat dochterlief rijker is, vond ik het echt wel tijd om zoonlief ook eens te verwennen. En ik geef het toe, als ik iets in mijn hoofd heb, dan ga ik er ook wel voor. Ik had deze week het vastberaden plan om 2 nieuwe outfits te naaien voor Akke. Ik plande alles mooi in, bereidde voor en ging aan de slag.
 
En het resultaat mag er best wel zijn. Een tijdje geleden kocht ik het Charlie patroon aan van Zonen09. Akke koos een stofje uit de stoffenkast en eindelijk kon ik aan de slag. Ik las al op heel wat blogs enthousiaste reacties over het patroon en ik kan deze allemaal met volle mond beamen. Alles staat heel duidelijk uitgelegd en met de fotohandleiding erbij, zit de Charlie zo in elkaar. I like! Ik besloot er dan maar nog een bijpassende Jacobbroek bij te maken. PERFECT MATCH!
 
En zo kan zoonlief morgen naar school in zijn nieuwe outfit. Perfect om zijn verjaardag te vieren! Ik ben echt tevreden met het resultaat en weet nu al dat hier nog versies van zullen volgen!
 
En Akke, die straalde en genoot van alle aandacht die hij kreeg op zijn derde verjaardag! En moederlief werd er zowaar emotioneel van! Wat worden ze toch snel groot ... te snel ...
 
 
 
 
 
 

woensdag 13 mei 2015

BAMBI ... en nachtenlang nadenken

De paneeltjes van Bambiblauw gingen ook hier niet onopgemerkt voorbij ... Dochterlief was instant verknocht aan de roze bambi, uiteraard. (en ik haar geen ongelijk geven) Het is een supermooi stofje!

Net daarom ben ik met dit kleedje nachtenlang bezig geweest in mijn hoofd. Ik had maar 1 kans om dit goed te doen, 1 paneeltje roze bambistof  ... en het moet gezegd, ik had al heel wat mooie creaties zien passeren en de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik daar mijn idee ook haalde voor het kleedje van Mila. Ik heb plots een 'zwak' voor kraagjes. En dit dankzij de prachtige creaties van Dorothee Deraedt (waarvoor dank). Ik ging op zoek naar uitleg over hoe je zo'n kraagje zelf kan tekenen, hoe je het aan het kleedje zet, hoe je het kan voeren, ... Kortom, genoeg dingen om over na te denken.

En dat deed ik ook. Wekenlang spookte dit kleedje door mijn hoofd en toen ik echt overtuigd was, ging ik aan de slag en durfde ik mijn stofje te knippen. Alles wat ik wou, kreeg ik net uit de stof. Ik stelde mezelf (alweer) een deadline en wou Mila graag in het kleedje zien op het lentefeest van mijn metekind Lokke. Aan de slag dus!
 
Maar wat leek het kleedje klein toen ik er bijna klaar mee was. Enkel de rits ontbrak nog maar het zat iets te krap voor dochterlief. Ik kon en wou het niet geloven en ging hulp vragen aan verschillende collega's. Er zat niets anders op dan de zijnaden opnieuw los te tornen en de naden kleiner te stikken ... maar toen zag ik mijn fout bij de kapmouwtjes en kwam daar plots mijn oplossing. God zij dank! Het kleedje paste beter dan ik kon dromen en ik ben zwaar FAN!
 
Wat zou ik graag terug kind zijn!!
Geniet mee met mij en oordeel zelf ...
 

 




 

vrijdag 8 mei 2015

Cirkelrok

Ik probeerde de cirkelrok eens uit het grote Femma-naaiboek uit. Wat een eenvoudig en snel-klaar-projectje! Echt iets dat op een avond in elkaar zit en waar dochterlief zo hard mee kan zwieren dat ze er dronken van wordt. ZALIG met andere woorden. Hier zullen er nog van volgen hoor!

Het stofje vond ik in de Veritas en ik vond een bijpassende applicatie om later op een witte t-shirt (foto ontbreekt nog) te strijken. Een volledig setje dus!






dinsdag 5 mei 2015

Finch Fabrics - poppenkleedje

Ja, ik ben nogal in de ban van kraagjes en wou het ook eens testen op een tricotkleedje.
Ik ging hiervoor aan de slag met een nieuw stofje van Finch Fabrics. Het werd een poppenkleedje voor dochterlief. Wat bestaan er toch zalig, mooie stofjes?!

Enfin, ik nam het winterjurkje uit het Grote Femmaboek als voorbeeld en versmalde het wat naar beneden toe. Het kraagje is niet helemaal zoals ik het in mijn hoofd had maar voor een eerste keer kan dit er wel mee door.

Ik hou van de felle kleuren, Mila staat er ook zo mooi mee. Het grootste minpunt is dat het kleedje maar moeilijk over haar hoofdje kan. Dat wordt dus achteraan lostornen en een knoopje voorzien. Maar anders vind ik dit toch een favoriet in de kleerkast van dochterlief!

 








zaterdag 2 mei 2015

Vogeltjeskleed - SVDZ met kraagje

Ok, ik geef toe dat ik een beetje in 'paniek' was na het lezen van verschillende blogs en berichten van naaisters op Facebook. Iedereen leek wel al klaar met de zomercollectie voor de kindjes en ik, ik kwam er precies niet toe. Het weer zal daar ook voor een groot stuk de reden toe zijn. Jammer genoeg zijn zomerkleedjes en rokjes nog niet echt nodig geweest maar nu kon ik me toch niet meer inhouden.

Een hele tijd geleden kocht ik dit mooie vogeltjesstofje. Ik wou het gewone model van SVDZ toepassen, een kapmouwtje bijtekenen en vooral kijken of de maat nog klopte voor dochterlief zodat ik met het patroon verder aan de slag kon met anders stofjes. Want ja, die zijn er nog in overvloed ;).

Toen ik echter bezig was, besloot ik een kraagje toe te voegen. Ik ken de blog van Emma en Mona nogal goed en ben fan van haar handleidingen. Ik meende me te herinneren daar een speciaal kraagje gezien te hebben bij de tuto van de cirkelrok. Ik tekende dit zelf uit, zocht de perfecte bijpassende gele stof (en vond die uiteindelijk in de Veritas) en ging naarstig aan de slag.
 
Het was een tijd geleden en dat heb ik geweten, amai, ik heb gezwoegd op de voering en die kapmouwtjes maar bon, met de hulp van mijn nichtje is alles dik in orde gekomen. Ik voegde nog 2 lusjes toe zodat een geel lintje het geheel afmaakt. Mila heel tevreden en ik ook! Alweer een pareltje ... al zeg ik het zelf.