KIDS

KIDS

zaterdag 22 november 2014

Little black/blue dress

Ik weet het, ik had gezegd dat ik de workshops even zou laten voor wat ze zijn MAAR van deze was ik redelijk zeker. Ik volgde een Start to Sew reeks bij Fleur Sintobin in Kortrijk. Ik voelde mij onmiddellijk op mijn gemak bij haar. Ze is een heel rustig persoon die je met raad en daad bijstaat en heel veel informatie geeft. Kortom, dit kon volgens helemaal niet mis gaan.
 
De workshop ging door in het gezellige 'Komma in de lucht' in Kortrijk. Het was gezellig en plezant om daar samen met enkele andere vrouwen aan de slag te gaan. Na de eerste dag had het kleedje al serieus vorm gekregen. Het zag er goed uit. Een tweede workshopdag maakte dat het kleedje zo goed als af was. Enkel omzomen en de voering bevestigen en klaar is kees. Ik was echt blij met dit kleedje. Bij nader inzien mocht het bovenstuk nog iets nauwer aansluiten gezien het nu de neiging heeft om een beetje van mijn schouders te schuiven. Ook hier sprong mama weer bij. Het bovenstuk zal ik dus nog eens wat moeten innemen zodat ik me er helemaal goed in voel maar anders heel blij met het resultaat. Een tweede Black dress ligt al geknipt klaar, al zal die er nogal groen uitzien ;).
 
Merci Fleur, ik kijk al uit naar een volgende workshop!
 

 



 

zondag 16 november 2014

Mini en maxi birdie - I like!

Jullie weten al dat ik fan ben van het Birdie-kleedje van La Maison Victor. Ik maakte een tweede exemplaar voor dochterlief waar ze wederom in straalt. Ik had nog net genoeg stof over om een mini-versie te maken voor Hidde, het 1 jarig dochtertje van een goede vriendin/collega van mij. Spannend om opnieuw voor zo'n klein kindje te naaien!
 
Leuk om de 2 naast elkaar te zien! Hidde straalt er in en dochterlief, zeg nu zelf, die poseert alsof ze nooit iets anders heeft gedaan!

Love it!

Miniversie (ik nam een te grote kapstok waardoor het wat tegentrekt)



vrijdag 14 november 2014

Mufko 1,2,3, ...

Maandelijks komen we samen met ons naaiclubje 't Patroontje om samen met enkele leuke vrouwen te naaien. Soms werken we aan eigen projecten maar vaak maken we met enkele dames uit de groep hetzelfde en gaan we naar huis met een mooi afgewerkt resultaat. Na de turnzak, het toilettasje, een handtasje, ... was deze week de Mufko van Khadetjes aan de beurt. Ik testte deze gisterenavond uit en in een handomdraai bekwam ik 2 mooie resultaten!
 
Meer van dat dus. In de naaiclub naaide ik er op los en kon ik nog 2 exemplaren verzilveren. Een perfect cadeau voor de meisje van de crèche waar zoonlief zijn laatste maand inzet (slik!)
 
Kortom, ideaal voor als je niet veel tijd hebt, maar toch nog snel iets in elkaar wil steken. De verschillende opties bij het patroon, zorgen ervoor dat geen enkele Mufko hetzelfde hoeft te zijn, al kan dit natuurlijk wel. Door te spelen met verschillende stofjes, ziet het er sowieso telkens anders uit!
 
En ik? Ik word happy van al die kleurtjes en zakjes!
 


 

zaterdag 1 november 2014

Mini birdie

Vandaag was het verjaardagsfeest van Lea, het nichtje van Mila. Ik besloot de kadootjes zelf te maken. Aangezien ik echt fan ben van het Birdie-kleedje uit La Maison Victor, was de keuze snel gemaakt. Ik zocht de stofjes samen en ging aan de slag. Was dat even wennen zeg, om voor een klein meisje van 2 te naaien .... maar het resultaat mag er zijn, denk ik!
 
Ik gaf er nog een haarspeldenzakje bij dat er mooi bij past. Het patroontje en de mooie en duidelijke uitleg vind je hier.
 
En Lea? Die huppelde blij rond in haar nieuwe kleedje dat toch net iets korter uitviel dan ik had gedacht ... maar geen nood, dan naaien we gewoon nog eentje als dit te klein geworden is!