KIDS

KIDS

woensdag 23 juli 2014

Holiday!

De komende weken zal het hier een beetje stil zijn want wij zijn officieel allemaal in verlof en daar hoort rust en genieten bij! Ja, ik zal moeten afkicken en ik hoop stiekem dat ik mijn naaimachine niet te hard zal missen. Manlief spreekt van een 'verslaving' en ik kan hem geen ongelijk geven als ik kijk naar wat ik allemaal in elkaar bokste de voorbije anderhalve week maar ik heb plezier gehad en ben echt trots op alle stukken. 
 
En genieten, dat gaan we doen. Het voorbije schooljaar was er eentje met veel hindernissen vooral op vlak van gezondheid dan. Het was een zware periode met veel downs en nu kijken we graag terug uit naar de ups en deze vakantie lijkt ons een ideaal begin!
 
Dus, fijne vakantie allemaal! En tot binnen enkele weken tenzij ik het niet kan laten ...
 
Akke ziet het helemaal zitten!
 
En Mila moet niet onderdoen!
 
 

Tricot kleedje Mila

Dit kleedje ligt hier zeker al 2 maanden klaar om genaaid te worden. Maar het was tricot en daar had ik een beetje schrik van. Ik werkte ook nog nooit met die rekbare biais dus schoof ik dit project maar op de lange baan.

MAAR mijn angst voor tricot is weg, voor rekbare biais ook (een beetje) en dus rolde er vandaag ook een kleedje voor Mila van onder mijn lieve naaimachine (die de voorbije week echt heel wat overuren klopte). En ik zag dat het goed was. De rekbare biais kon misschien nog iets strakker maar Mila straalt wederom in dit stofje en dit patroontje. Foto's met model volgen de komende weken wel want ja hoor, ook dit gaan mee in de valies richting Frankrijk!
 
 
Het patroontje komt trouwens uit Ottobre 03/2013.

Pyjama 2

Een tweede pyjama was in de maak. We blijven in het thema met de Volkwagen busjes. De pyjama zat heel snel in elkaar, alles lukte vlot, alleen de rekbare biais wilde deze keer niet goed mee. Ik dacht dat ik hem nochtans voldoende had aangetrokken maar toen ik hem vast had genaaid, voelde ik de bui al hangen.

Aan de hals iets te ruim. De armen vallen nog mee. Nee, het is geen perfect resultaat maar het is 'maar' een pyjama hé. Daar probeer ik mij nu mee te 'paaien'. Hoewel ik moet toegeven dat ik veel zin heb om de biais rond de nek opnieuw los te maken en daarna opnieuw te bevestigen.
 
'Loslaten' heet dit dan, iets wat mij zo moeilijk valt in veel situaties maar iets wat ik moet leren. Ik probeer het voor vandaag los te laten ;) maar kan niet beloven dat ik morgen mijn tornmesje niet zal nemen en het bandje zal lossen om dan opnieuw te bevestigen en met een gerust gevoel op reis te vertrekken ... maar dat is er dan weer over waarschijnlijk!
 
Loslaten dus ...
 
Oordeel zelf maar ... en wie weet wordt dit bericht morgen nog aangevuld met de aangepaste versie, of niet ;).
 
 

maandag 21 juli 2014

Surprise LOT

Zuslief geniet al een weekje van de Franse zon. Komende zaterdag vervoegen we ons met de rest van de familie in het (hopelijk) zonnige Frankrijk. Maar voor ze vertrok, vroeg ze of ik nog een kroon wou maken voor dochterlief. Lotje wordt volgende week 1 jaar en dat verdient een mooie kroon en enkele kleine kadootjes. Dus ging ik aan de slag!
 
Zuslief had een stofje voor de kroon meegegeven. Ik zocht nog een bestemming voor de restjes en naaide lustig verder. Ik werkte de kroon af door het nummer 1 er op te flocken. Met de stofrestjes maakte ik nog 2 haarbanden. En omdat Lotje toch al een beetje meer haar begint te krijgen, krijgt ze ook een haarspeldenzakje waarin al enkele kleine speldjes zitten.
 
Om alles creatief en origineel te verpakken, smolt ik strijkparels in de oven tot een mooi kommetje waarin alles een mooie plaats krijgt!
 
Ik hoop dat Lotje en mama en papa tevreden zijn! Op naar La Douce France!!
 

    

 
 

           

Stiftenrol

Na de potloodrol, volgde een stiftenrol.
Even gemakkelijk en snel in elkaar gestoken met restjes stof uit mijn restjesbak.
Ik was echter even verstrooid bij het vasthangen van het lint en hing de open kanten vast. Er schoot dus een lus over. Niet zo handig om vast te hangen maar doenbaar.

Ik blij met dit resultaat en Mila blij met haar nieuwe stiften!
Nog eentje om mee te nemen op reis!


zaterdag 19 juli 2014

Geboortekado Ferre

Schandalig was het. Ferre werd meer dan een jaar geleden geboren en wij zijn nog niet op babybezoek geweest. Ik weet dat de mama ook wel wil naaien en had dus een missie! Ik wou een zelfgemaakt kadootje afgeven. Jullie herinneren zich misschien nog de autospeelmat die ik maakte voor zoonlief. Ik maakte een 'vereenvoudigde' versie voor Ferre en voorzag deze van de nodige autootjes. Ideaal om mee te nemen op reis en te racen!
 
De onderkant maakte ik in fleece. Ik voorzag 5 ruime garages en het geheel kon je oprollen en vastklikken in de kamsnaps die ik voorzag.
 



 

Zuslief Mira kon niet achterblijven. Ik maakte nog snel een potlodenrol zodat ook zij ongestoord kan kleuren en knutselen!



Iedereen was tevreden en ikke dus ook!

vrijdag 18 juli 2014

Toiletzakje voor mij!!

En nu maak ik eens iets voor mij!

Ik wou zo graag nog een klein toilettasje voor als we straks op reis vertrekken. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn inspiratie haalde ik bij Handmade Mieke. Hier vind je het patroon en een hele mooi uitleg die voorzien is van de nodige foto's.

Met zo'n handleiding zat het tasje heel snel in elkaar.
En ik ben heel tevreden. Het is een ander model dan het rimpeltasje van Elisanna dat ik eerder al maakte maar het is mooi, ideaal om straks mijn ringen, armbanden, kettingen, ... in op te bergen om richting Frankrijk te gaan.
 



Me happy!

donderdag 17 juli 2014

Potloodrol

Ik wou al zo lang eens een potloodrol maken voor ons Mila. Ze houdt er van om te kleuren en te knutselen en dat kan ze nu in 'stijl' doen. Het leek me ook handig om zo de potloden mee te nemen op reis, net iets beknopter dan een plastieken doos.

Ik schuimde het internet af naar tutorials, voorbeelden en ideeën. De inspiratie vond ik bij Mme Cerise en de duidelijke uitleg bij tante Jannie. De potloodrol zat dus ook op geen tijd in elkaar en dit met een heel mooi resultaat. Ideaal om eens kado te geven en restjes stof op een leuke en mooie manier te verwerken!
 
Mila straalde toen ze het te zien kreeg en ging spontaan aan het kleuren!
 
 

 

woensdag 16 juli 2014

Zomerpyjama 1 en slaapkleedje

Hier lagen al enkele maanden 2 tricotstofjes klaar om er een zomerpyjama voor Akke van te maken. Ik geef toe, ik stelde het een beetje uit omdat tricot toch mijn grootste vriend niet is maar aangezien ik in een echte 'naaivibe' vertoef, ging ik de uitdaging aan.

De aapjesstof zag er zo aanstekelijk vrolijk uit dat ik besloot om uit dat metertje stof een pyjama voor Akke te maken EN een slaapkleedje voor Mila. Na heel wat uitmeten, lukte het mij om alle nodige patroondelen uit de stof te knippen en aan de slag te gaan.

Het kleedje voor Mila leek zo eenvoudig in elkaar te zitten dat ik besloot om hier mee te beginnen en echt waar, dit patroon is een echte aanrader (de Racerback dress) en gratis te downloaden op deze site met uitleg erbij. Op een uurtje zat deze in elkaar. Ik gebruikte voor de eerste keer ook rekbare biais, heel handig in gebruik, alleen toch goed uitrekken als je hem spelt en naait.
 
Ik was enthousiast over het resultaat en dochterlief ook. Eentje voor in valies om straks naar Frankrijk te gaan!
 

 
En zoonlief bleef niet achter. In een sneltempo werd ook zijn pyjama met korte broek in elkaar genaaid. De rekbare biais zorgt ervoor dat je iets sneller kan werken en dat je mooier kan afwerken. Ja, ik ben fan! En Akke, die zal stralen in Frankrijk, samen met zijn zus en de aapjespyjama's!
 
 
En stralen, dat deden ze in La Douce France: oordeel zelf maar!
 
 
 

maandag 14 juli 2014

Picknicken op de toren ...

De kindjes vonden deze avond hun tweede adem!!
En dat hebben we hier geweten! Plots moesten er kussens, bordjes, taartjes, ... naar de toren verhuizen. Tijdens het weg en weer lopen, werd er vooral heel veel plezier gemaakt tussen broer en zus en eens ze op hun toren zaten, gingen ze picknicken ...

Geniet maar even mee ...

 


Haarspeldenzakje

Dit stond al een tijdje op mijn lijstje om eens te maken voor Mila. Mensen met dochters kennen het fenomeen van de 'rondslingerende haarrekkertjes en speldjes' waarschijnlijk wel en als je er dan echt nodig hebt, dan vind je ze niet.
 
DUS, dank u wel, Mieke voor het idee en de hele duidelijke en mooie handleiding! Het is echt een plezier om dit in elkaar te steken!! EN het is heel snel klaar! Een ideaal kadootje lijkt mij!
 
En Mila vond het heel mooi.  Ik ben zelf heel tevreden van dit stofje van Petit Pan. Ik gebruikte nu het laatste restje ... jammer ... zou er nog ergens een metertje of 2 van te vinden zijn?
 


 

Autogordelkussen

Misschien kennen jullie het beeld wel: dochterlief van 4 en half jaar valt in haar autostoel in slaap en hangt helemaal naar voor in haar stoel. Het is telkens weer een 'ambetant' zicht, vooral omdat ik denk dat haar nekje daar toch moet van af zien. Dus zag ik deze week iets verschijnen in de groep 'Stoffemiekes' waarvan ik onmiddellijk dacht: "Dit kan straks de lange autorit richting Frankrijk wat comfortabeler maken voor ons meisje!". Dank u wel Sofie voor het idee en de mooie uitleg!
 
Het resultaat is wel ok maar ik wou even recycleren en een oude plaid gebruiken voor de achterkant. Helaas bleef die fleecestof maar niet vasthangen aan de rits ... ik loste het voorlopig op en om het met de woorden van manlief te zeggen: "Het is maar een kussen voor in de auto hé". Dus legde ik me neer bij dit resultaat.
 
Foto's met model volgen nog!
 
 
 

zondag 13 juli 2014

Secret project ... KLAAR!

Het liet wat langer op zich wachten dan oorspronkelijk gedacht maar mijn 'Secret Project' voor zoonlief is klaar EN ik vind het de MAX! Er was wat zoek -en denkwerk aan maar met de hulp van manlief kwam ik tot een super resultaat waarvan ik het succes ervan hoog inschat.
De 'meeneem-autospeelmat'. Het idee kreeg ik hier. Er was echter nergens een tutorial te vinden dus ging ik zelf maar aan de slag. Ik vond het stofje dat ik wou en maakte er mijn Secret Project van (enkele weken geleden). Het bevestigen van de linten was het moeilijkste en ik denk dat ik het de volgende keer zelfs zonder linten ga doen maar wel met kamsnaps ... ik zal zien.

Het geheel werkte ik af door te flocken. De garages kregen nummers en de voorkant werd ook 'gepimpt'. Maar ... daar kroop toch meer tijd in dan gedacht, dat mooi uitknippen is toch een huzarenwerkje maar het maakt het resultaat wel helemaal af! (naar het schijnt bestaat er daar een goede machine voor?)
De autospeelmat gaat mee op reis volgende week en is een verrassing voor de kindjes. Nog even opbergen dus! Ik ben nu al benieuwd naar hun gezichtjes!


woensdag 9 juli 2014

De wondere wereld van ...

... DE EFTELING!

Hier kijk ik al een hele tijd naar uit, dat kan je niet geloven! De gezondheidsperikelen hielden ons tot op vandaag tegen om samen met Mila en Akke naar de Efteling te komen. Maar hé, er is beterschap en dat mag ook wel 'gevierd' worden en daarom besloten we een lastminute te boeken met 2 overnachtingen.

DAG 1
 
De regen viel met bakken uit de hemel gedurende de hele rit en dit bleef jammergenoeg duren toen we toekwamen. We werden echter onmiddellijk betoverd door het charmante en gezellige huisje. De slaapmutsen van Klaas Vaak hingen al klaar en de kids waren al helemaal mee in het sprookjesverhaal. Toen het even wat minder regende, besloten we toch al even op verkenning te gaan in het Sprookjesbos. Zo fantastisch om te zien hoe Mila en Akke helemaal in het verhaal opgingen en onder de indruk waren van wat ze hoorden en zien!! De gouden munt van Ezeltje Strekje, krijgt nu al een ereplaats op hun nieuwe kamer!
 
We sloten de avond af met een verhaal van Klaas Vaak himself en genoten nadien van lekkere pizza in ons huisje. De regen zette voorlopig geen domper op onze vreugde maar toch hopen we morgen op een minder natte dag maar met even veel magie!

 
 
 
DAG 2
 
Wat een FANTASTISCHE 2e dag hebben wij achter de rug vandaag!! Zo viel de regen gisteren met bakken uit de lucht en hadden we het zowaar koud, zo warm en zonnig was het vandaag. ZALIG!!
 
Deze morgen gezellig ontbeten in ons huisje en daarna gingen we op pad. Het treintje bracht ons tot bij de ingang van de Efteling. Klokslag 10u00 gingen we binnen en Mila wou heel graag het Sprookjesbos verder verkennen. Zo gezegd, zo gedaan!! Daarna volgden nog vele attracties zoals de Droomvlucht, Fata Morgana, Pirana, De Oosterse Wereld, ... te veel om op te noemen. Tussen de attracties door, leefden de kids zich ook uit op de vele speeltoestellen, draaimolens en glijbanen die het park telt. Ze kregen er maar niet genoeg van! Rond 14u trokken we richting huisje. Zo kon Akke een dutje doen om dan straks terug te komen naar het park.
  
De weg terug verliep eerder 'traag' maar 'zalig traag' want Akke ontdekte enkele dansfonteinen en gaf het beste van zichzelf. De toeschouwers vonden onze kindjes 'zo schattig'. Helaas weinig van te merken toen we ze naar huis meenamen. Akke viel als een blok in slaap maar stond enkele uren laten terug paraat om het park verder te ontdekken. Zo gezegd, zo gedaan! We sloten onze dag af met de mooi watershow en een bezoekje aan het souvenierswinkeltje. En nee, we konden het niet laten hen elk een nachtlampje te geven voor op hun nieuwe kamer.
 
 
 
En de twee kleine kabouters? Die zijn met een glimlach op hun gezichtje gaan slapen. Ze hadden de dag van hun leven! En wij, wij genoten met volle teugen! Dit is nu nog eens quality time met het hele gezin!

Papa, waar zijn wij? Toon ne keer op de kaart!
DAG 3

Onze laatste dag in 'Sprookjesland', we vinden het allemaal wel een beetje jammer. De voorbije dagen waren op en top quality-time met het gezin. We besloten nog even te genieten van enkele attracties in het park EN we moesten Doornroosje en Assepoester nog zoeken. En: "Mama, gaan we ook nog eens naar de Sprookjesboom luisteren?" Kortom, dag 3 was alweer goed gevuld en het was wederom genieten van de eerste tot de laatste minuut!
 
Na de zoektocht in het Sprookjesbos en enkele verhaaltjes aan de Sprookjesboom wou Mila het Carnaval nog graag eens zien. Ook Akke genoot opnieuw hiervan. De verplichte rondjes op de draaimolen volgden en uiteindelijk namen we de stoomtrein doorheen het park terwijl we onze broodjes opaten. We namen tijdens het wachten zelfs even de tijd om enkele 'selfies' te nemen. Jaja, we proberen mee te zijn met onze tijd.
 
Je hoort en leest het, dit is voor herhaling vatbaar! En beelden zeggen soms meer dan woorden. Daarom wil ik jullie deze niet onthouden!