KIDS

KIDS

vrijdag 27 juni 2014

Verjaardag Warre

Warre wordt 8 jaar en als meter van zijn zus Lokke, mogen we er altijd bij zijn als er gefeest wordt! En dat vinden we leuk en dat verdient natuurlijk een kadootje!

Een eerste kadootje kreeg hij ruim op voorhand. Warre is een grote voetbalfan en dus kreeg hij een gepersonaliseerd truitje van de Rode Duivels met zijn klasnummer op. Wat straalde hij!


 


Maar toekomen op een feestje zonder kadootje staat niet, dus flanste ik nog snel een turnzakje in elkaar. Toevallig met zijn lievelingskleuren :).

 

En ook Lokke kreeg een kleine attentie dat past bij haar kleedje dat ik eerder voor haar maakte.


Idereen blij, ikke blij!
En wij genoten van een fantastisch feest!

dinsdag 24 juni 2014

Dank u wel juf!!

Ik weet het, het is een tijdje stil geweest ... en ik ben blij dat de stilte opnieuw doorbroken kan worden. Een week niet achter de naaimachine kunnen zitten, zou je geloven dat ik er ambetant van liep?
 
Maar dat komt er natuurlijk van als je een bon uit het oog verliest om voor de helft van de prijs een fotoboek in elkaar te boksen. Precies 1 week tijd had ik om ons gezinsboek van 2013 in elkaar te flansen. De ervaring leert dat daar heel wat tijd in kruipt, meer dan je altijd maar denkt en dit was nu niet anders. Elk vrij moment kroop in het maken van het boek, met een mooi resultaat als gevolg.
 
Alleen, ik miste mijn naaimachine en het rustgevoel dat ik krijg als ik aan een nieuw projectje begin. Dus 'gelukkig' liep het schooljaar op zijn einde en verdiende de juf van Mila een 'handmade' kadootje. Samen met Mila koos ik voor een clutch van Elisanna en een overtrek voor een tissuedoos. Het eerste is iets dat juf zelf kan gebruiken en ik kan me wel voorstellen dat er altijd zakdoekjes nodig zijn in een kleuterklas. Deze in een leuk jasje steken, leek me een leuk extraatje.
 
Mila koos het stofje en mama ging aan het werk. Zalig gevoel en mooi resultaat.
En de juf, die was heel erg content!!
 
 

zondag 22 juni 2014

WK-gekte

Owkee, de WK-gekte slaat een beetje toe en ik moet eerlijk toegeven dat ik nooit had gedacht dat ik dat allemaal zou volgen! Enfin, zondag vandaag en grote afspraak om 18u00 bij nonkel Stijn om de voetbal op groot scherm te bekijken. En ja hoor, daar hoort een aangepast outfit bij. Zelfs de kleinste van de bende heeft haar best gedaan! Oordeel zelf maar ...
 

En ja, ik geef toe dat de vrouwtjes nu en dan de zon opzochten om gezellig wat bij te kletsen ;) maar de Belgen zijn gewonnen!

zaterdag 14 juni 2014

Lunchtas - Rosalie I

Vandaag is mama jarig en natuurlijk kan een zelfgemaakt kadootje niet ontbreken. Ik kreeg het fiat van broer en zus en ging aan de slag met het patroontje van de Rosalie uit 'Mijn tas'. Mama had al laten vallen dat ze graag nog eens een zak had om de boterhammetjes mee te nemen naar haar werk. Ik vond de Rosalie I daar perfect voor passen.

De voorbereiding vraagt wat werk maar eens je kan beginnen stikken, dan gaat het wel vlot en het je ziet snel resultaat. En dat resultaat mag er best wel zijn, vind ik. Aan de binnenkant zitten enkele beginnersfouten maar dat ziet gelukkig niemand.

   


Als extraatje stak ik er de nieuwe 'La Maison Victor' in een krijtstift om op stof te tekenen.

En de mama? Die was heel content!

donderdag 5 juni 2014

Mijn tas ... Alice I

Komende zondag zien we eindelijk onze 'oude' buren terug. Zowel wij als Mila kijken er enorm naar uit! We trekken een dagje naar Ellezelles om van elkaars gezelschap te genieten! Het is weer veel te lang geleden. Annique is zelf een heel creatieve dame en daarom wil ik haar verrassen met een zelfgemaakte tas uit het boek 'Mijn Tas' van Elisanna en Fynn. Ik koos voor de Alice I, een mooie, grote tas met plooitjes, echt iets voor Annique.
 
 
Ik dook in de stoffenkast en kwam uit op fleurige bloemetjes en een oranjebolletjes-stofje voor de binnenkant. Ik begon er zondag aan. Vooral het uittekenen en het knippen en verstevigen van de stof vraagt wat tijd maar het naaien zelf gaat vlot dankzij de uitleg met foto's in het boek. Gisterenavond dan ook een zo goed als afgewerkt product kunnen gadeslaan (nadat ik de volledige binnenzak en rits weer uit elkaar moest halen omdat er iets niet klopte ... (dank u wel manlief om even samen met mij te denken!)) en vanavond werkte ik ook deze tas helemaal af.
 
De rits zit verzonken en de binnenkant is lekker fel!
Ze is klaar om gezien en gevuld te worden. Dat wordt knutselen met Mila dit weekend om er enkele leuke spulletjes in te steken! En wij? Wij gaan komende zondag zo hard genieten van een dagje weg!
 
  

 

Workshop hemdje

Nogal onverwacht sloot ik vandaag aan bij de workshop 'kleedje maken' van Fleur Sintobin in Kortrijk (www.fleursintobin.be). Ik maakte echter geen kleedje maar een hemdje voor zoonlief.
 
Inderdaad, nummer 3 op korte tijd maar ik wou deze helemaal zelf maken en vooral leren hoe je de kraag op een goede manier moest aanzetten. Het was een supergezellige namiddag met een mooi resultaat al zeg ik het zelf! Voor herhaling vatbaar!

Morgen kan Akke opnieuw stralen in een nieuw hemdje want ik werkte het vanavond af!

  


 


dinsdag 3 juni 2014

WK-gekte

Jaja, wij kunnen er ook niet onderuit ....
Op de sportdag van Mila werd de Belgische driekleur verwacht in de kleren. En de papa, die liet zich eens goed gaan want "er is toch maar 1 keer WK om de zoveel tijd waarin wij meedoen!"

En Mila vond het allemaal ok en poseerde gewillig voor de camera!

Onze kleine meid wordt groot ... ik weet het, ik val in herhaling maar zeg nu zelf!

 


maandag 2 juni 2014

Brasil ... broek voor Akke

Oma naait ook zo graag, ah ja, van haar heb ik duidelijk de microbe doorgekregen. En een tijdje geleden maakte ik een jacobbroekje bij haar thuis voor zoonlief. Helaas lag de stof binnenste buiten (niemand die dat ziet, behalve wij natuurlijk) maar toen oma op de markt was, vroeg ze of ze nog van diezelfde stof moest meebrengen. Ah ja, natuurlijk! Broekjes heb je nooit genoeg, zeker Akke niet! En ik vroeg of ze ook iets van groene stof hadden.

Enkele weken later kwam oma met volgend resultaat af! Ik megablij! Zo'n mooi broekje EN manlief legde onmiddellijk de link met het WK- Brazilië.

En Akke? Het broekje past perfect en hij is er zoooo mooi en schattig mee dat moeder met plezier in de portemonnee dook voor een bijpassend t-shirtje dat ze (tijdens een kortingsactie) in Fred en Ginger op de kop kon tikken. Me happy!!

Dank u wel, oma!